Γιατί αυξήθηκαν τα διαζύγια στην Ελλάδα;

Γιατί αυξήθηκαν τα διαζύγια στην Ελλάδα;
Από: Ελένη Χαδιαράκου

Όλοι υποψιαζόμαστε γιατί αυξήθηκαν τα διαζύγια και τώρα η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποψίες μας!

​Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα ζευγάρια δεν αντέχουν στις δυσκολίες και εν καιρώ κρίσης προτιμούν το διαζύγιο.  

Έτσι, αν και στις αρχές της κρίσης φάνηκε ότι ακόμα και τα ζευγάρια που ήταν στα χωρίσματα αποφάσισαν να το ξανασκεφτούν και να κάνουν πίσω, στην πορεία αυτό άλλαξε με αποτέλεσμα να έχουμε έκρηξη διαζυγίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα διαζύγια μειώθηκαν πανελλαδικά από το 2009 έως το 2011 από 13. 607 σε 13.275 το 2010 και 12.075 το 2011. Όμως το 2012, είναι χρονιά που ο αριθμός των διαζυγίων εκτινάχθηκε στα 14.880 διαζύγια.

Βασικές αιτίες των διαζυγίων είναι:

η διάψευση των προσδοκιών από το έτερον ήμισυ,

η ανδρική απιστία,


η ανία

και η ζήλια, σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας που συμπλήρωσαν διαζευγμένοι το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου 2014.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι κυρίαρχες ηλικίες στα διαζύγια είναι 46 – 65, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αφού το 2012, πάνω από τα μισά διαζύγια προέρχονται από γάμους που μετρούσαν τουλάχιστον δέκα χρόνια. Υπάρχουν επίσης και οι περιπτώσεις που κάποιοι επιλέγουν τη διάσταση για λόγους οικονομίας, αν και οι περισσότεροι προτιμούν το συναινετικό διαζύγιο.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια δε, υπήρξε η τάση των εικονικών διαζυγίων για να αποφύγουν τα ζευγάρια οικονομικό πλήγμα και επιδιώκοντας φοροελαφρύνσεις για να περάσει στο όνομα του ενός συζύγου το υγιές κομμάτι επιχείρησης που είχε χρεοκοπήσει.

imommy

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr