Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: Αφιερωμένη στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιστημονική Κοινότητα για την Θαλασσαιμία και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας).

Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: Αφιερωμένη στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιστημονική Κοινότητα για την Θαλασσαιμία και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας).

Ο εορτασμός αυτός έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.

Στη χώρα μας, 3.000 άνθρωποι με θαλασσαιμία χρειάζονται τακτικά αίμα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και μπορεί να ξεπερνούν τις 30 μονάδες αίματος για ένα άτομο το χρόνο. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για όσους μπορούν να αιμοδοτούν, να δίνουν αίμα τακτικά και συνειδητοποιημένα.

Η 8η Μαΐου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία και στις οικογένειές τους, που παρά τη δυσκολία των συχνών μεταγγίσεων αγωνίζονται και τα καταφέρνουν.

Είναι παράλληλα μια ευκαιρία, υπενθύμισης στους νέους ανθρώπους να ελεγχθούν πριν αποκτήσουν παιδιά, μια που η μεσογειακή αναιμία μπορεί στις ημέρες μας να προληφθεί. Η προληπτική αυτή εξέταση γίνεται με λήψη αίματος στα κέντρα πρόληψης της μεσο­γειακής αναιμίας, που λειτουργούν σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσο­κομεία της χώρας.

Με το διττό αυτό ενημερωτικό σκοπό, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» θα διανείμει έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό που αφορά την πρόληψη της Μεσογειακής Αναιμίας και την εθελοντική αιμοδοσία, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς νέων στην Κρήτη.

Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου, την Παρασκευή 8 Μαΐου θα πραγματοποιήσει σχετικό ενημερωτικό περίπτερο στο ΤΕΙ Ηρακλείου για τις ώρες 10:00-13:00.

Παρόμοιες ενέργειες ευαισθητοποίησης θα υπάρξουν και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης, κίνηση που έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους ανθρώπους.

Πηγή: health.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024