Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι μαμάδες είναι έξαλλες με τους μπαμπάδες;

Γιατί οι μαμάδες είναι έξαλλες με τους μπαμπάδες;

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε online σε πάνω από 1.000 μητέρες από μια διαδικτυακή ομάδα μαμάδων, το MomConnection, αιτιολογεί (με νούμερα) το γιατί (και πόσο) είναι έξαλλες οι μαμάδες με τους μπαμπάδες!

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε onlineσε πάνω από 1.000 μητέρες από μια διαδικτυακή ομάδα μαμάδων, το MomConnection, αιτιολογεί (με νούμερα) το γιατί (και πόσο) είναι έξαλλες οι μαμάδες με τους μπαμπάδες!

Όλες οι γυναίκες αγαπάμε τους συντρόφους μας, όμως από τη στιγμή που κάναμε παιδιά εκτός από αγάπη μέσα μας φουντώνει και ένας μεγάλος θυμός. Ίσως επειδή νιώθουμε ότι η ψυχική ενέργεια που καταναλώνουμε εμείς ως μητέρες είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτήν που καταναλώνουν εκείνοι ως μπαμπάδες! Είμαστε θυμωμένες μαζί τους για πολλούς λόγους. Επειδή τα παιδιά έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μας πολύ περισσότερο απ’ ότι την δική τους. Είμαστε έξαλλες γιατί αυτοί οι άνθρωποι που μπορεί να διευθύνουν επιχειρήσεις δεν έχουν ιδέα που βρίσκεται το γάλα σκόνη του μωρού. Και το κυριότερο; Το ότι εκείνοι βρίσκουν πάντα χρόνο για τον εαυτό τους ενώ εμείς ποτέ, ε, αυτό είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Πόσο θυμωμένες είναι οι μαμάδες;
To 46% των μαμάδων θυμώνουν με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα!

Το ποσοστό μάλιστα των θυμωμένων μαμάδων με παιδιά μικρότερα του 1 έτους αγγίζει το 54%.

Περίπου οι μισές από τις μητέρες περιγράφουν το θυμό τους ως έντονο αλλά περαστικό, 1 στις 10 λένε ότι είναι «βαθύς και μακράς διαρκείας.»

Το 44 % των μαμάδων είναι πεπεισμένο ότι οι μπαμπάδες συχνά δεν αντιλαμβάνονται ούτε τις βασικές ανάγκες του σπιτιού ή των παιδιών.

Οι μπαμπάδες μπορούν μόνο ένα πράγμα τη φορά
Το 40% των μαμάδων ενοχλούνται αφάνταστα από τον σύντροφό τους, γιατί ενώ εκείνες μπορούν και καταπιάνονται με πέντε δουλειές ταυτόχρονα, εκείνοι δεν μπορούν παρά να εκτελέσουν μια. Και πάλι, δεν την κάνουν και 100% αφοσιωμένοι.

Οι μπαμπάδες έχουν πάντα πολύ δουλειά
Το 31% των μαμάδων παραπονιέται ότι οι σύντροφοι δεν βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, με το πρόσχημα ότι έχει παράγουν περισσότερο. Οι μαμάδες κάνουν όλη τη δουλειά! Το 33% των μαμάδων λένε οι σύζυγοί τους δεν έχουν επωμιστεί ίση ευθύνη στο νοικοκυριό και ότι οι σύντροφοί τους δεν έχουν ιδέα για τα βασικά πράγματα μέσα στο σπίτι-όπως για παράδειγμα για το που βρίσκονται τα φάρμακα, το ψωμί του τοστ, ή οι κάλτσες των παιδιών.

Οι μαμάδες χρειάζονται ένα διάλειμμα
Το 50% των μαμάδων ζητούν από τους συντρόφους τους να τις βοηθήσουν για να έχουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους. Η έλλειψη χρόνου είναι ένα τεράστιο ζήτημα για τις μητέρες και ένας από τους κυριότερους λόγους του θυμού τους.

Πάνω από το 60% των μαμάδων που θυμώνουν εβδομαδιαία – και σχεδόν τα τρία τέταρτα εκείνων που είναι θυμωμένες κάθε μέρα – αισθάνονται αδικημένες με το θέμα του

Πόσο κακός είναι ο θυμός για το γάμο;
Ο θυμός είναι απίστευτα διαβρωτικός για μια σχέση, λέει η δόκτωρ Pepper Schwartz, μητέρα και καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, η οποία μελετά επί χρόνια τις δυναμικές ανάμεσα στα ζευγάρια. Ο θυμός θυμίζει ένα πλήθος από τερμίτες που αναπαράγει περισσότερο τερμίτες. Εάν δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τους τερμίτες, μια μέρα ο τοίχος θα καταρρεύσει κάτω από το βάρος τους.

Πόσο κακός είναι ο θυμός για την υγεία;
Αν μας ταλαιπωρεί χρόνια είναι όντως πολύ κακός και θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για την υγεία. Όλες οι σύγχρονες έρευνες συμφωνούν ότι ο πολύς θυμός μπορεί να σκοτώσει. Ο θυμός ενεργοποιεί την αδρεναλίνη και το σώμα αντιδρά φωνάζοντας «κίνδυνος!». Επίσης αποδυναμώνει την καρδιά, επηρεάζει τις αρτηρίες, αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης, επηρεάζει τα νεφρά και το συκώτι σας, και είναι ένοχος για κατάθλιψη ή άγχος. Πολλοί μάλιστα επιστήμονες θεωρούν χρόνιο θυμό πιο καταστροφικό για την υγεία απ’ ότι το κάπνισμα ή την παχυσαρκία.

Οι μαμάδες δεν εκφράζουν το θυμό τους
Το 60% των μαμάδων δεν ομολογούν στο περιβάλλον τους για το τι περνάνε ή πόσο καταπιεσμένες νιώθουν. Η δόκτωρ Schwartz, επιμένει ότι το πρώτο βήμα για να λύσουμε το πρόβλημα είναι μα μιλήσουμε γι’ αυτό. Στους φίλος μας, αλλά κυρίως στους συντρόφους μας. Ο θυμός μπορεί να είναι εξουθενωτικός, αλλά μπορεί επίσης να γίνει κίνητρο για μια θεαματική αλλαγή προς το καλύτερο

imommy

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024