Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
5 λόγοι που οι μπαμπάδες ζουν περισσότερο από τις μαμάδες!

5 λόγοι που οι μπαμπάδες ζουν περισσότερο από τις μαμάδες!

Όχι ότι υπάρχει επιστημονική απόδειξη, αλλά σίγουρα οι άντρες κινδυνεύουν λιγότερο από το δύσκολο αυτό επάγγελμα που ονομάζεται «ανατροφή των παιδιών»!

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Όχι ότι υπάρχει επιστημονική απόδειξη, αλλά σίγουρα οι άντρες κινδυνεύουν λιγότερο από το δύσκολο αυτό επάγγελμα που ονομάζεται «ανατροφή των παιδιών»!

1. Οι μπαμπάδες δεν παίρνουν τίποτα από τα χέρια των παιδιών. Συνεπώς: Δεν κινδυνεύουν από μολύνσεις!
Κάθε μέρα, τα παιδιά μου, μου δίνουν να τους κρατήσω δεκάδες πράγματα που είναι κυριολεκτικά εστίες μικροβίων. Μισοφαγωμένη γλειφιτζούρια, μικροσκοπικά παιχνίδια που μάζεψαν από κάτω, λαστιχάκια για τα μαλλιά που βρήκαν στο πεζοδρόμιο, ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς που βρήκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου! Ναι, η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα χρόνια με τα παιδιά μια μαμά κινδυνεύει περισσότερο από τις μολύνσεις. Ένας μπαμπάς πάλι όχι.

2. Οι μπαμπάδες είναι (επιλεκτικά) κουφοί! Συνεπώς: Δεν κινδυνεύουν να τρελαθούν!

Αν ένα παιδί φωνάξει: «μαμά, μπαμπά, μπορείς να μου φέρεις ένα ποτήρι νερό;», ποιος θα του το φέρει; Η ΜΑΜΑ! Έτσι τα παιδιά εκπαιδεύονται να φωνάζουν από πολύ νωρίς τη μαμά τους και να επαναλαμβάνουν έως και 300 φορές μέσα στην ημέρα τη λέξη μαμά! Αυτή η σύνθετη λέξη «Μαμά-μαμάκα-μανούλα-μανουλίτσα-μαμακουλίτσα-μαμάμου-μανουλαμου», ηχεί στ’ αυτιά μου ΠΑΝΤΟΥ. Ακόμη κι όταν στέκομαι στη στάση του λεωφορείου!

3. Οι μπαμπάδες κοιμούνται βαθιά. Συνεπώς: Θα ζήσουν πολλά χρόνια.
Αυτό έχει και άμεση σχέση με το παραπάνω. Κοιμάται βαθιά σημαίνει…τη νύχτα δεν ακούει ποτέ, πότε και αν βήχουν τα παιδιά, πότε κλαίνε επειδή ξύπνησαν από εφιάλτη, πότε επειδή ψήνονται στον πυρετό. Δεν καταλαβαίνουν πότε έρχονται στο κρεβάτι μας, δεν ακούν το ξυπνητήρι τους, ούτε αν αρχίσουν να τσιρίζουν στη μέση της νύχτα. Συνεπώς;;;;;Η φράση κοιμάται σαν μωρό μάλλον πρέπει ν’ αντικατασταθεί από τη φράση: κοιμάται σαν μπαμπάς!

4. Τους μπαμπάδες δεν τους ειδοποιούν ποτέ για κάτι έκτακτο από το σχολείο, Συνεπώς: Δεν κινδυνεύουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
Αυτό σημαίνει ότι τη μαμά θα ειδοποιήσει πάντα η δασκάλα, αν το παιδί έχει πυρετό, κοιλόπονο, αν έχει κάνει εμετό, ή αν έχει σπάσει το πόδι του στο διάλειμμα! Όταν βλέπω τον αριθμό του σχολείου στο κινητό μου, νιώθω το έμφραγμα να με πλησιάζει….Εκείνος πάλι δουλεύει ήσυχος!

5. Οι μπαμπάδες αφήνουν τα παιδιά να αυτό-εξυπηρετηθούν. Συνεπώς: Είναι πάντα πιο ξεκούραστοι. Αν τα παιδιά πεινάνε, τα βάζουν να φτιάξουν ένα σάντουιτς! Αν τα παιδιά λερωθούν, τα αφήνουν λερωμένα! Αν τα παιδιά αρνηθούν να βουρτσίσουν τα δόντια τους, δε θα τα βουρτσίσουν. Ή θα τα βουρτσίσουν αμέσως μόλις ο μπαμπάς βάλει μια φωνή. Αν τα παιδιά θέλουν ν’ αλλάξουν μπαταρίες στο videogame θα περιμένουν να ξυπνήσει ο μπαμπάς. Ποτέ δεν θα τον ξυπνήσουν να τις αλλάξει. Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις, εγώ θα ήμουν ήδη σωριασμένη σε μια πολυθρόνα, μια που θα είχα εκπληρώσει όλες τους τις επιθυμίες. Τελικά, ναι, φθονώ αυτό το ταλέντο του άντρα μου να προστατεύει τον εαυτό του! Αν γίνω έτσι, ίσως να μην καταλήξω μια τρελή γριά που στη στάση του λεωφορείου σιγοψιθυρίζει: «Μαμά-μαμάκα-μανούλα-μανουλίτσα-μαμακουλίτσα-μαμάμου-μανουλαμου»

Από το Scary Mommy και τη blogger Brooke Kwatny Kravitz.

imommy

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024