Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Νέες τεχνικές λιποδιάλυσης – Xάνετε πόντους χωρίς νυστέρι

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε νούμερο στα ρούχα σας επειδή η εγκυμοσύνη σάς άφησε με μερικά περιττά κιλά. Χάρη στις καινούργιες αισθητικές επεμβάσεις, μπορείτε να απαλλαγείτε από το λίπος χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στο χειρουργείο.

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε νούμερο στα ρούχα σας επειδή η εγκυμοσύνη σάς άφησε με μερικά περιττά κιλά. Χάρη στις καινούργιες αισθητικές επεμβάσεις, μπορείτε να απαλλαγείτε από το λίπος χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στο χειρουργείο.

Της Μαρίλης Ευφραιμίδη

Με τη συνεργασία των Ιωάννη Πέρου (πλαστικός χειρουργός), Κατερίνας Λαμπρινοπούλου (δερματολόγος), Απόστολου Γαϊτάνη (πλαστικός χειρουργός), Μαρίας Μαυρίδου (δερματολόγος).

Η αλήθεια είναι πως η δίαιτα που ακολουθήσαμε δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Στη γυμναστική ήμασταν ακόμη λιγότερο πειθαρχημένες. Οι προσπάθειές μας να χάσουμε τα κιλά της εγκυμοσύνης δεν είχαν αποτέλεσμα, μάλλον επειδή εμείς δεν είχαμε ιδιαίτερη όρεξη να ζοριστούμε. Και γιατί να το κάνουμε άλλωστε; Η αισθητική ιατρική τώρα υπόσχεται να απομακρύνει το τοπικό πάχος χωρίς να μας ταλαιπωρήσει. Τα προβλήματα που μέχρι πριν λίγο καιρό αντιμετωπίζονταν μόνο με λιποαναρρόφηση σήμερα βρίσκουν λύση χάρη στις μη επεμβατικές τεχνικές της λιποδιάλυσης. Οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί εφαρμόζουν μεθόδους οι οποίες δεν στοχεύουν πλέον στην απομάκρυνση των λιποκυττάρων από τον οργανισμό. Σκοπός τους είναι, χωρίς να ανοίξουν τομές, να τα διαλύσουν. Διοχετεύοντας ενέργεια ή δραστικές ουσίες κάτω από το δέρμα καταστρέφουν τις μεμβράνες των συγκεκριμένων κυττάρων και απελευθερώνουν το λίπος. Αυτό στη συνέχεια παροχετεύεται στο λεμφικό σύστημα και οδηγείται στο ήπαρ όπου και μεταβολίζεται. Το τοπικό πάχος παύει να είναι συγκεντρωμένο σε ένα και μοναδικό σημείο. Κατευθύνεται στο σύστημα «αποχέτευσης» του οργανισμού και σταδιακά αποβάλλεται. Για τις μέρες που ακολουθούν, η ανάρρωση γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν είναι επώδυνη ή κουραστική όπως αυτή της λιποαναρρόφησης. Δεν περιλαμβάνει ούτε επίμονους μώλωπες ούτε και στενούς κορσέδες.

Ενέσεις λιποδιάλυσης

Οι τεχνικές που διαλύουν το λίπος χωρίς να το απομακρύνουν από τον οργανισμό ήταν εδώ και δεκαετίες το όνειρο όχι μόνο των γυναικών που ήθελαν να χάσουν πόντους, αλλά και των γιατρών που επιθυμούσαν να «διαλύσουν» τα λιποκύτταρα. Μετά από εξαντλητικές προσπάθειες, η βραζιλιάνα δερματολόγος Πατρίτσια Ρίτες ανακάλυψε ότι η ουσία φωσφατιδυλχολίνη, παράγωγο της λεκιθίνης, μπορεί να καταστρέψει τη μεμβράνη τους και να αφήσει το υγρό λίπος ελεύθερο στον οργανισμό. Στη συνέχεια, αυτό μεταβολίζεται όπως συμβαίνει και με το λίπος που παίρνουμε με το φαγητό. Η μέθοδος σήμερα εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές του σώματος για να το σμιλεύσει και να διορθώσει ατέλειες, όπως τα ψωμάκια ή τα «πιασίματα» στη μέση.

Η θεραπεία: «Η έγχυση της φωσφατιδυλχολίνης γίνεται με ενέσεις στην πάσχουσα περιοχή», μας εξηγεί ο δερματολόγος Ιωάννης Πέρος. «Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μία φορά κάθε δύο μήνες, μέχρι να συμπληρωθούν τρεις έως τέσσερις φορές. Ο αριθμός των επαναλήψεων αλλά και το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσά τους εξαρτάται από την έκταση και την κατάσταση της περιοχής που σμιλεύεται».

Τιμή: Κάθε εφαρμογή κοστίζει περίπου 200 ευρώ.

Τεχνολογία VelaSmooth

Τα μηχανήματα που εκπέμπουν ενέργεια με στόχο να διαλύσουν τα λιποκύτταρα αποτελούν μία από τις πιο διαδεδομένες λύσεις για λιποδιάλυση. Ωστόσο, το παράπονο των γυναικών είναι ότι δεν πετυχαίνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τώρα, μια καινούργια συσκευή, το VelaSmooth, συνδυάζει τρεις μορφές ενέργειας ώστε να διαλύσει το λίπος και να συσφίξει το δέρμα. Οι ραδιοσυχνότητες (μια μορφή ηλεκτρικής ενέργειας) μεταφέρουν θερμότητα στον λιπώδη ιστό κι έτσι βοηθούν στη συρρίκνωση των λιποκυττάρων. Το υπέρυθρο φως (φωτεινή ενέργεια) δρα στην επιφάνεια του δέρματος βοηθώντας στη σύσφιξη. Το μηχανικό μασάζ με κυλίνδρους (μηχανική ενέργεια), το οποίο περιλαμβάνει την αρνητική πίεση και τις μαλάξεις, βοηθάει στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας. Το μηχάνημα που συνδυάζει τις τρεις αυτές μορφές ενέργειας, το VelaSmooth, έχει ήδη δοκιμαστεί σε κλινικές έρευνες και έχει δώσει ελπιδοφόρα αποτελέσματα κατά της κυτταρίτιδας αλλά και του τοπικού πάχους. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic and Laser Therapy (Επιθεώρηση Αισθητικής και Λέιζερ Θεραπείας) δείχνει ότι εννέα στα δέκα άτομα είχαν σημαντική βελτίωση μετά τη θεραπεία με τη συσκευή. Μάλιστα, τριάντα μέρες μετά την εφαρμογή, η βελτίωση έφτασε το 50%, η περιφέρεια μειώθηκε, ενώ τα αποτελέσματα διήρκεσαν για αρκετούς μήνες.

Η θεραπεία: «Η οπτική ενέργεια δρα επιφανειακά στην κυτταρίτιδα, ενώ οι ραδιοσυχνότητες φτάνουν στους βαθύτερους ιστούς, μειώνοντας τον όγκο των αποθεμάτων λίπους και συμβάλλοντας στην απώλεια πόντων από τις δύσκολες περιοχές», μας λέει η δερματολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου. «Συγχρόνως, η αναρρόφηση με ειδικά rollers απομονώνει μια συγκεκριμένη περιοχή στην οποία μεταφέρεται η ενέργεια του παλμικού φωτός και των ραδιοσυχνοτήτων. Αυτή μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό του λιποκυττάρου». Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται περίπου οκτώ επαναλήψεις, σε απόσταση μίας ή δύο εβδομάδων μεταξύ τους. Τα αποτελέσματα συντηρούνται με μία εφαρμογή κάθε μήνα.

Τιμή: Κάθε επίσκεψη κοστίζει 100 ευρώ.

Τριπολικές ραδιοσυχνότητες

Τα μηχανήματα που εκπέμπουν ραδιοσυχνότητες, δηλαδή ηλεκτρισμό σε συγκεκριμένα μήκη κύματος, μεταφέρουν θερμότητα σε βάθος ορισμένων χιλιοστών κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο προκαλούν «θερμικό σοκ» στους ινοβλάστες και τους παρακινούν να συνθέσουν κολλαγόνο. Τώρα, η αισθητική ιατρική προχωράει στην επόμενη γενιά των ραδιοσυχνοτήτων και επιστρατεύει τις τριπολικές. «Η καινούργια τεχνολογία χρησιμοποιεί τους δύο πόλους του ηλεκτρισμού (θετικό – αρνητικό) σε τόσο γρήγορη εναλλαγή ώστε μπορούμε πλέον να μιλάμε για “τριπολική ραδιοσυχνότητα”», εξηγεί ο δερματολόγος Ιωάννης Πέρος.

Η θεραπεία: «Το μηχάνημα δρα συγχρόνως στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, αλλά και κάτω από αυτό, εκεί όπου αποθηκεύονται τα λιποκύτταρα. Η θερμότητα που διοχετεύει μέσω των ραδιοκυμάτων έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των λιποκυττάρων. Το λίπος ρευστοποιείται και απελευθερώνεται στα όργανα που θα το προωθήσουν στη διαδικασία του μεταβολισμού. Στη συνέχεια, η συσκευή αναλαμβάνει τη σύσφιξη. Διοχετεύει θερμότητα στους ινοβλάστες κι έτσι τονώνει την παραγωγή του κολλαγόνου». Για την ολοκλήρωση της θεραπείας χρειάζονται περίπου οχτώ επαναλήψεις, σε απόσταση δεκαπέντε ημερών μεταξύ τους. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την πρώτη κιόλας φορά.

Τιμή: Κάθε επίσκεψη κοστίζει από 120 ευρώ.

Lipomassage

Το απειθάρχητο λίπος που συσσωρεύεται στις προβληματικές περιοχές δεν υπακούει ούτε στη γυμναστική ούτε και στη δίαιτα. Τα λιποκύτταρα αυτά μοιάζουν να είναι αποκομμένα από την επικοινωνία με το υπόλοιπο σώμα και να μη συνεργάζονται στις προσπάθειες απώλειας βάρους. Τώρα λοιπόν δημιουργήθηκε ένα είδος λιποδιάλυσης το οποίο υπόσχεται να ωφελήσει περιοχές που μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνονταν σε θεραπείες. Πρόκειται για το Lipomassage, μια τεχνική που έρχεται να κινητοποιήσει ακόμη και τα πιο απειθάρχητα λιποκύτταρα και να τα υποχρεώσει σε λιποδιάλυση. Η εφαρμογή αυτή είναι μια νέα λειτουργία του μηχανήματος LPG, το οποίο μέχρι τώρα ήταν γνωστό για τη θεραπεία Endermologie. Ενώ η Endermologie στοχεύει στην κυτταρίτιδα και στο λίπος που είναι παγιδευμένο στην επιφάνεια του δέρματος, το Lipomassage προχωράει βαθύτερα και αντιμετωπίζει το τοπικό πάχος. «Η αποτελεσματικότητά του επιτυγχάνεται χάρη σε ένα σύστημα από ανεξάρτητους κυλίνδρους που ασκεί μηχανική πίεση στο δέρμα», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης. «Έτσι, παρεμβαίνοντας στη ροή του αίματος, το μηχάνημα διοχετεύει μηνύματα λιποδιάλυσης στα λιποκύτταρα».

Η θεραπεία: Μετά από έρευνες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα λιποκύτταρα διαθέτουν ειδικούς υποδοχείς για την παραλαβή των μηνυμάτων της λιποδιάλυσης. Όταν ο λιπώδης ιστός είναι υγιής, αυτά τα μηνύματα φτάνουν στο στόχο με τη βοήθεια της γυμναστικής. Όταν όμως το λίπος είναι συσσωρευμένο για χρόνια και ακινητοποιημένο, χρειάζεται μια στοχευμένη τεχνική όπως το Lipomassage για να μεταφερθούν τα μηνύματα της λιποδιάλυσης. Το κατόρθωμα της μεθόδου είναι ότι το λίπος μεταβολίζεται, όπως θα συνέβαινε ίσως και μετά από εντατική σωματική άσκηση. Η εφαρμογή γίνεται σε ιατρείο εξοπλισμένο με το μηχάνημα. «Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται όχι μόνο αναδιάταξη του λίπους αλλά και σύσφιξη», μας λέει ο κ. Γαϊτάνης. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα και ολοκληρώνεται σε οκτώ έως δώδεκα συνεδρίες.

Τιμή: Από 60 ευρώ κάθε συνεδρία.

Σύστημα διαδερμικής απορρόφησης

Η τεχνική της μεσοθεραπείας είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να μεταφέρουμε τις ουσίες της λιποδιάλυσης στη «μεσαία» στιβάδα του δέρματος. Ωστόσο, οι ειδικοί εδώ και χρόνια αναζητούν τρόπους για να καταργήσουν τις βελόνες και να κάνουν τη μεσοθεραπεία λιγότερο επεμβατική και απολύτως ανώδυνη. Φαίνεται πως επιτέλους τα κατάφεραν. Η τεχνολογία που έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει για «μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις» ονομάζεται Eporex. Εφαρμόζεται με τη βοήθεια μιας ειδικής συσκευής η οποία ρυθμίζεται ηλεκτρονικά ώστε να εκπέμπει διαφορετικά μήκη κύματος. Η διαδερμική χορήγηση επιτυγχάνεται καθώς η συσκευή αλλάζει την πολικότητα των μορίων του φαρμάκου και των κυττάρων. «Η τεχνολογία μάς επιτρέπει να διαπηδήσουμε το φραγμό του δέρματος και να μεταφέρουμε σημαντικές ποσότητες των ενεργών στοιχείων σε βάθος που φτάνει τα δέκα εκατοστά», μας λέει η δερματολόγος Μαρία Μαυρίδου. «Χάρη σε αυτή τη μέθοδο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προβλήματα όπως είναι οι λεπτές ρυτίδες, η ξηρότητα, η χαλάρωση, η κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος».

Η θεραπεία: «Στις τεχνικές απώλειας βάρους χρησιμοποιούμε ένα διάλυμα το οποίο επιτίθεται στα τριγλυκερίδια (το στέρεο λίπος του λιπώδους ιστού) και τα μετατρέπει σε λιπαρό οξύ (την υγρή μορφή του λίπους). Έτσι, το λιπαρό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό σαν ενέργεια και να μεταβολιστεί. Το διάλυμα περιέχει φωσφατιδυλχολίνη και καφεΐνη, δύο ουσίες με γνωστή λιποδιαλυτική δράση, αλλά και το ένζυμο καρνιτίνη, μια ουσία απαραίτητη για την καύση του λίπους». Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε δώδεκα έως δεκαέξι επαναλήψεις, δύο φορές την εβδομάδα.

Τιμή: Κάθε επίσκεψη κοστίζει περίπου 120 ευρώ.

kids.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024