Αυτοί είναι οι τρεις παράγοντες της παιδικής παχυσαρκίας

Αυτοί είναι οι τρεις παράγοντες της παιδικής παχυσαρκίας
Από: Ελένη Χαδιαράκου

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη τρεις είναι οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν ένα παιδί στην παχυσαρκία. Ένας παχύσαρκος γονιός, οι λίγες ώρες ύπνου, καθώς και οι διατροφικοί περιορισμοί που μπορεί ενίοτε να θέτουν οι γονείς στα παιδιά.

 Όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής της έρευνας Dr Brent McBride, και διευθυντής του τμήματος Child Development Laboratory στο Πανεπιστήμιο του Illinois τα νέα είναι ευχάριστα μια που αφού γνωρίζουμε τις αιτίες που προκαλούν την παιδική παχυσαρκία, μπορούμε να την  αποτρέψουμε.
«Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε», λέει ο δόκτωρ McBride, είναι να επικεντρωθούμε στο να πείσουμε τους γονείς να βελτιώσουν τη δική τους κατάσταση της υγείας, και να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται νωρίς.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση για την παιδική παχυσαρκία Journal Childhood Obesity, εξέτασε 22 διαφορετικές μεταβλητές που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην παιδική παχυσαρκία, και διαπίστωσε ότι οι τρεις παράγοντες που αναφέρθηκαν προηγουμένως ήταν οι πλέον σημαντικοί.

Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι τα παιδιά που κοιμούνται λιγότερο από οχτώ ώρες κάθε βράδυ, διατρέχουν 2 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα Επίσης τα παιδιά των οποίων οι γονείς τους απαγόρευαν να τρώνε κάποιες τροφές και τα περιόριζαν διατροφικά είχαν υψηλότερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα σε ποσοστό 1,9%.

imommy

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr