Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί τα μωρά δεν έχουν δάκρυα;

Γιατί τα μωρά δεν έχουν δάκρυα;

Τα μωρά κλαίνε όταν είναι αναστατωμένα ή πεινάνε ή νοιώθουν άσχημα για κάποιο λόγο. Όμως στην πραγματικότητα δεν ελευθερώνουν υγρά δάκρυα, απλά καλούν με το κλάμα τους.

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Τα μωρά κλαίνε όταν είναι αναστατωμένα ή πεινάνε ή νοιώθουν άσχημα για κάποιο λόγο. Όμως στην πραγματικότητα δεν ελευθερώνουν υγρά δάκρυα, απλά καλούν με το κλάμα τους.

Τα υγρά δάκρυα αρχίζουν να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του κλάματος, παρά την 2η-3η εβδομάδα μετά τη γέννηση τους. Στην αρχή, οι δακρυγόνοι αδένες, που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά κάθε ματιού και παράγουν τα δάκρυα, παράγουν υγρό αρκετό μόνο για να διατηρείται ο βολβός του ματιού υγρός.

Επιπλέον, οι δακρυγόνοι πόροι μπορεί να έχουν φραχτεί τελείως ή εν μέρει στη διάρκεια του τοκετού. Συνήθως χρειάζονται από έναν έως έξι μήνες για να ανοίξουν τελείως. Εάν, λοιπόν, παρατηρήσετε δάκρυα πριν από αυτό το χρονικό διάστημα, τότε ίσως το μωρό να έχει κάποια μόλυνση στα ματάκια του.

Να θυμάστε, πάντως, πως κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και δεν είναι αδύνατον η χρονική στιγμή που τα δάκρυα «γεννιούνται» να ποικίλει από μωρό σε μωρό.

Από την άλλη σε ορισμένες περιπτώσεις το κλάμα χωρίς δάκρυα μπορεί να είναι σημάδι κάποιου προβλήματος.
Για παράδειγμα, κάποια μωράκια έρχονται στον κόσμο με κάποιον δακρυϊκό πόρο φραγμένο με αποτέλεσμα να δακρύζουν συνεχώς μόνο από το ένα μάτι.

Επίσης αν το μωρό σας είναι άρρωστο και κάνει εμετό είναι πιθανό να έχει αφυδατωθεί τόσο πολύ ώστε να μην έχει δάκρυα όταν κλαίει. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει άμεσα να καλέσετε τον παιδίατρο.

imommy

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024