Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το μυστικό των επιτυχημένων παιδιών!

Αυτό είναι το μυστικό των επιτυχημένων παιδιών!

...

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Griffith, η προσωπικότητα αποτελεί το κύριο συστατικό της επιτυχίας των παιδιών.

Στην συγκεκριμένη έρευνα, ο επικεφαλής καθηγητής Dr. Poropat και η ομάδα του αξιολόγησαν τους θεμελιώδεις παράγοντες της προσωπικότητας (ευσυνειδησία, διαφάνεια, τερπνότητα, συναισθηματική σταθερότητα, και εξωστρέφεια) και κατέληξαν πως η ευσυνειδησία και η διαφάνεια έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στην ακαδημαϊκή επιτυχία.

Η έρευνα υποστηρίζει πως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα πρέπει να εστιάσουν λιγότερο στην ευφυΐα των παιδιών και να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην προσωπικότητα του κάθε μαθητή, καθώς η προσωπικότητα είναι πιο χρήσιμη από τη νοημοσύνη για την καθοδήγηση και την επιτυχία τόσο των σπουδαστών, όσο και των καθηγητών.

Η παραπάνω έρευνα έδειξε πως η επίδραση της προσωπικότητας στη μελέτη είναι πραγματικά εκπληκτική για τους εκπαιδευτικούς ερευνητές, αλλά και για εκείνους που νομίζουν πως πήγαν καλά στο σχολείο, μόνο επειδή ήταν «έξυπνοι».

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τον Dr. Poropat, τα καλά νέα για τους μαθητές είναι πως τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που συνδέονται με την ακαδημαϊκή επιτυχία, μπορούν να αναπτυχθούν.

imommy

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024