Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα 10 μυστικά των ευτυχισμένων μαμάδων

Τα 10 μυστικά των ευτυχισμένων μαμάδων

Τι σας κάνει ευτυχισμένη; Τα παιδιά σας…και μερικά ακόμη πράγματα!

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Τι σας κάνει ευτυχισμένη; Τα παιδιά σας…και μερικά ακόμη πράγματα!

1. Ζήσε τη στιγμή
Ναι, υπάρχουν πάντα οι στιγμές που θα αναρωτηθείτε: Τι θα γίνουν όταν θα μεγαλώσουν; Θα είμαι καλά για να τα δω παντρεμένα; Θα έχω χρήματα για τις σπουδές τους; Όλα αυτά τα άγχη είναι αναμενόμενα και πολύ φυσιολογικά. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα καταστρέψετε «το υπέροχο τώρα σας» με τις σκέψεις «του μετά», θυμηθείτε πως ζωή είναι αυτό που ζούμε ενώ κάνουμε σχέδια για το μέλλον.

2. Βάλε τον εαυτό σου πάνω από όλα
Αυτό δε σημαίνει πως ξαφνικά θα μετατραπείς σε μια εγωκεντρική κακιά μαμά. Απλώς θυμήσου πως αν η μαμά είναι ευτυχισμένη τότε θα είναι και τα παιδιά της. Εννοείται πως τα παιδιά μας είναι πάντα προτεραιότητα, αλλά δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Ούτε του δικού μας κόσμου, ούτε των άλλων.

3. Τα «πριτς» έχουν πλάκα
Τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ με τα εύηχα πριτς τους. Πριν σκεφτείτε να τα μαλώσετε, χαλαρώστε και διασκεδάστε. Αφήστε κατά μέρος τους καθωσπρεπισμούς και γελάστε με την ψυχή σας. Αν μπορούμε να ντύνουμε με χιούμορ εκείνες τις στιγμές που νιώθουμε άβολα έχουμε κερδίσει πολλές στιγμές ευτυχίας.

4. Συνάντησε τις φίλες σου
Και μιλήστε για δίαιτες, ρούχα, σχέσεις, σεξ ή οποιοδήποτε ελαφρύ θέμα. Οι φίλες μας είναι το καλύτερο αγχολυτικό και η αγάπη των φίλων μας το ίδιο ευεργετική με αυτήν των παιδιών μας.

5. Μην ανησυχείς
Η μητρότητα ενεργοποιεί όλες τις ανησυχίες που ενδεχομένως είχαμε κρυμμένες, και το χειρότερο; Δημιουργεί καινούριες. Οι κακές σκέψεις πάντα περνούν από το μυαλό των ανθρώπων, αλλά ξέρετε τι κάνουν οι αληθινά έξυπνοι και συναισθηματικά υγιείς άνθρωποι; Μόλις τις κάνουν, αμέσως μετά τις διώχνουν μακριά.

6. Ζήσε το όνειρο σου
Από πολύ μικρή ονειρευόσουν να σφίξεις στην αγκαλιά σου τα μωρά σου. Τώρα το όνειρο σου έγινε πραγματικότητα. Μην το υποτιμάς λοιπόν. Δεν είναι μόνο στόχος, ούτε μόνο ευθύνη η μητρότητα. Είναι ένα πολύτιμο όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

7. Συνέχισε να δουλεύεις
Η δουλειά είναι ισορροπία και σε αυτό συμφωνούν όλες οι εργαζόμενες μαμάδες. Η συναναστροφή με ενήλικους, η συνεχής σκέψη, η αυτονομία που σου εξασφαλίζουν τα χρήματα αποτελούν μια ασπίδα προστασίας για κάθε μητέρα. Και όταν υπάρξουν εκείνες οι στιγμές που θα σας πνίξουν οι ενοχές επειδή λείπετε, απλώς όταν γυρίσετε σπίτι, πάρτε τα μια μεγάλη αγκαλιά. Η αγκαλιά του είναι το πιο δυνατό φάρμακο για τις ενοχές

8. Μάθε να γελάς μέσα από την καρδιά σου
Με τα χαζά που κάνουν τα παιδιά σου, με τα αστεία των φίλων σου, με την ξινίλα της πεθεράς σου, με το απορημένο ύφος του συντρόφου σου, με την αδεξιότητα σου στην κουζίνα. Γενικά, όσο πιο πολύ γελάτε τόσο πιο ευτυχισμένα θα νιώθουν –και- τα παιδιά σας

9. Βγες από το σπίτι! Τώρα!
Βγήκες από το σπίτι σήμερα ή μήπως περιφέρεσαι με το κλάμερ στα μαλλιά, μαγειρεύοντας και περιμένοντας μήπως και χτυπήσει το τηλέφωνο. Βγες έξω τώρα! Πάρε το μωρό με το καρότσι, πάρε βαθιές ανάσες και κάνε βόλτα στη λιακάδα. Άφησε πίσω κάθε αρνητική ή επικριτική διάθεση, κοίταξε ποια μαμά μοιάζει ευτυχισμένη και πιάσε της την κουβέντα!

10. Αγάπησε τον σύντροφό σου
Οι ευτυχισμένες μαμάδες δεν συγκρίνουν ποτέ τον εαυτό τους με άλλες. Ούτε το αυτοκίνητό τους με του γείτονα, ούτε το σπίτι τους με το διπλανό, ούτε τον σύντροφό τους με αυτόν των φιλενάδων τους. Έχεις αυτό που αγαπάς; Αγάπησε αυτό που έχεις.

imommy

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024