«Αγαπητό Ίντερνετ: Είναι ο γιος μου έξυπνος και η κόρη μου όμορφη;»

«Αγαπητό Ίντερνετ: Είναι ο γιος μου έξυπνος και η κόρη μου όμορφη;»
Από: Ζαχαρία Πηνελόπη

Σαν γονείς, το μόνο που θέλουμε για τα παιδιά μας είναι να γίνουν ευτυχισμένα κι επιτυχημένα στη ζωή τους. Ωστόσο, η έννοια του επιτυχημένου ενδέχεται να διαφέρει στο μυαλό μας ανάλογα με το φύλο τους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα της Google, που αναφέρει ότι οι αναζητήσεις των γονιών που έχουν γιους διαφέρει από τις αναζητήσεις εκείνων που έχουν κόρες. Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι γονείς ενδιαφέρονται κυρίως να μάθουν για πράγματα που σχετίζονται στη μία περίπτωση με την ευφυΐα των αγοριών τους, αλλά στην άλλη περίπτωση με την εμφάνιση των κοριτσιών τους. Και η διαφορά δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Ήταν κατά 123% περισσότερες οι αναζητήσεις που ρωτούσαν: «Είναι ο γιος μου ιδιοφυΐα;» και 78% περισσότερες οι ερωτήσεις που αφορούσαν τη νοημοσύνη των αγοριών γενικότερα. Ενώ, όταν επρόκειτο για τα κορίτσια, το 56% των γονιών είχε απορίες σχετικές με την «ομορφιά» τους και το ποσοστό εκείνων που ήθελαν να μάθουν αν οι κόρες τους ήταν «άσχημες» έφτανε το 160%.

Επιπλέον, η έρευνα συνέκρινε τα στατιστικά της διαδικτυακής αναζήτησης με τα στοιχεία της πραγματικής ζωής, και διαπιστώθηκε ότι οι γονείς προφανώς κάνουν τις λάθος ερωτήσεις. Για παράδειγμα, οι ερευνητές βρήκαν ότι το 41% των γονιών έκανε αναζητήσεις σχετικές με το υπερβολικό βάρος των κοριτσιών, ενώ στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίζεται στα αγόρια (9% πιο υπέρβαρα τα αγόρια από τα κορίτσια). Το ίδιο βρήκαν και για το θέμα της εξυπνάδας: 60% περισσότερες αναζητήσεις έγιναν για το αν τα αγόρια τους είναι χαρισματικά, ενώ στην πραγματικότητα τα κορίτσια έχουν 11% περισσότερες πιθανότητες να διαπρέψουν σε αντίστοιχα προγράμματα ευφυΐας.

Αν και τα συμπεράσματα αυτά είναι εντυπωσιακά, ενδεχομένως να μην προκαλέσουν έκπληξη σε πολλούς γονείς. Ωστόσο, αυτό που έχουμε όλοι να κάνουμε, αν θέλουμε να μεγαλώσουμε επιτυχημένα -κι επομένως ευτυχισμένα- παιδιά, είναι να σταματήσουμε να ψάχνουμε για απαντήσεις στο Ίντερνετ, και να αρχίσουμε να παρατηρούμε τα παιδιά μας στην πραγματική ζωή!       

imommy

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr