Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι ευτυχισμένες μαμάδες γεννούν...ευτυχισμένα μωρά;

Γιατί οι ευτυχισμένες μαμάδες γεννούν…ευτυχισμένα μωρά;

...

Εννοείται ότι η κατάκτηση της ευτυχίας είναι προσωπική υπόθεση του καθένα, αλλά τελικά μήπως υπάρχει και κάποια γονιδιακή προδιάθεση;

Πρόσφατα ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δημοσίευσαν μελέτη στο περιοδικό Psychological Science, σύμφωνα με την οποία τα επίπεδα ευτυχίας σχετίζονται με το DNA μας.

Χρησιμοποιώντας το «μοντέλο των 5 παραγόντων προσωπικότητας» υπέβαλαν 973 ζευγάρια μονοζυγωτικών διδύμων σε μια σειρά ψυχολογικών τεστ.

Η επιλογή των μονοζυγωτικών διδύμων στηρίζεται στην υψηλή ομοιότητα του γενετικού τους υλικού. Σκοπός της μελέτης ήταν να δειχθεί κατά πόσο μονοζυγωτικοί δίδυμοι που ζουν σε διαφορετικό περιβάλλον αποκρίνονται παρόμοια στα ψυχολογικά τεστ, γεγονός που θα τονίσει τη σημασία του γενετικού υποβάθρου.

Οι ερευνητές κατέληξαν πως η ευτυχία των διδύμων καθορίζεται κατά 50% από τα γονίδια και κατά 50% από εξωτερικούς παράγοντες. Μια δεύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους καθηγητές Fox, Ridgewell και Ashwin του Πανεπιστημίου του Essex και δημοσιεύτηκε πριν από λίγες βδομάδες στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society B, επιβεβαιώνει επίσης τη γενετική προδιάθεση που έχουμε μερικοί από μας να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι και κατ’ επέκταση ευτυχείς.

Η αντίδραση μας στις δυσκολίες της ζωής ρυθμίζεται λοιπόν μερικώς από τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η σεροτονίνη είναι ο γνωστός νευροδιαβιβαστής που συμμετέχει στη ρύθμιση της διάθεσής μας, του θυμού, της επιθετικότητας, της σεξουαλικότητας και άλλων πολλών συναισθημάτων μας.

Λέλα Μάνου

imommy

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024