Τα μωρά θυμούνται τα τραγούδια που άκουγαν στην εγκυμοσύνη!

Τα μωρά θυμούνται τα τραγούδια που άκουγαν στην εγκυμοσύνη!
Από: Ελένη Καραγιάννη

Όταν ακούτε ή τραγουδάτε νανουρίσματα και παιδικά τραγούδια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό όχι μόνο τα αναγνωρίζει μετά τη γέννησή του αλλά και αναπτύσσει καλύτερα την ακοή του! Αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι στη Φινλανδία μετά από έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση PLoS ONE journal.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι στον εγκέφαλο των μωρών που οι μαμάδες τους άκουγαν συχνά ένα συγκεκριμένο παιδικό τραγουδάκι, υπήρχε έντονη δραστηριότητα όταν το άκουγαν ξανά μετά τη γέννησή τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνάς τους, οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα έμβρυα έχουν την ικανότητα να διαμορφώσουν ηχητικές αναμνήσεις από τον έξω κόσμο και να τις επαναφέρουν τουλάχιστον για τέσσερις μήνες μετά τον τοκετό. Και επειδή ο εγκέφαλος των βρεφών επεξεργάζεται τη μουσική και το λόγο με τον ίδιο τρόπο, η έκθεση ενός εμβρύου σε μουσικά ακούσματα μπορεί να συμβάλει ώστε να τεθούν οι βάσεις για την γλωσσική του ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Δρ. Minna Huotilainen, «τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς μελετώντας τις αντιδράσεις του εγκεφάλου μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τις εμβρυικές βάσεις της μνήμης. Οι αρχικοί μηχανισμοί της μνήμης είναι κάτι προς το παρόν άγνωστο για την επιστήμη».

imommy

Τα σχόλιά σας

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr